'Costa Brava: Mostra de postals' (1960 - 1970)

24/07/2017 - 16/09/2017 · 10:00

Arran de la recent publicació del llibre de Jordi Puig Costa Brava Postals 1960´s-1970´s la Biblioteca de Figueres mostra una selecció d’algunes de les postals que formen part d’aquest volum editat per Úrsula Llibres.

Puig ens proposa un viatge visual per tal d’identificar l’imaginari que, en el context d’aquells anys, vàrem saber o voler projectar de la Costa Brava i del nostre país. Però també parla sobre la feina dels fotògrafs i les seves editorials, la cultura popular, el contrast entre tradició i modernitat, l’arquitectura i el paisatge, i de l’evolució de la postal com a forma d’expressió visual i escrita. Agrupades per temàtiques, a la biblioteca hi podreu veure una tria de postals que són el reflex d’uns anys, de la creació d’estereotips i de l’arribada del turisme de masses, conformant la consolidació del relat visual i iconogràfic de la Costa Brava. Però la proposta de Puig és també l’expressió de la fascinació plàstica i estètica que es desprèn d’aquestes imatges, una
atracció a la que de ben segur tampoc podreu resistir-vos. L’Ajuntament de Figueres va atorgar una Beca Agita 2016 a Jordi Puig per a dur a terme la recerca sistemàtica sobre la imatge turística de la Costa Brava difosa a través de les postals dels anys 60 i 70 que ha estat la base d’aquest projecte.

Dies: Del 24 de juliol al 16 de setembre

Lloc: Biblioteca Fages de Climent de Figueres

(Horari biblioteca: www.bibliotecadefigueres.cat)