Diaris de Joventut

27/11/2019 · 19:30

Un documental produït per la Fundació Gala-Salvador Dalí. Film que tanca la trilogia produïda per la Fundació després de La vida secreta de Portlligat. Episodi 2: 1929-1982 i El refugi de la dona visible. Episodi 3: 1982-1989

La Fundació Gala Salvador Dalí presenta el primer capítol de la trilogia Salvador Dalí, a la recerca de la immortalitat.

Salvador Dalí. Diaris de joventut abraça des del naixement de Salvador Dalí fins al 1929, any crucial en què ingressa en el moviment surrealista. Figueres, Barcelona, Madrid i París esdevindran les geografies del jove Dalí i seran les escenografies del naixement d'un geni.
Aquest documental, amb documentació inèdita, ens explica aspectes claus del jove Dalí. La infantesa marcada per la mort del seu germà, els primers estudis d'art a Figueres, i més tard a Madrid a la Residencia de Estudiantes on coneixerà Federico García Lorca i Luis Buñuel, que tindran per ell una especial rellevància; el viatge i l'estada a París que li permetran contactes amb artistes com Miró, Picasso o els components del grup surrealista. Ens parla d'aspectes sorprenents com els "records intrauterins", de com un safareig pot esdevenir taller d'artista, de les "il·lusions òptiques" o una nova mirada a la realitat, de la por al sexe o de la creença des de ben aviat de ser un geni. També ens explica la seva evolució artística, que es mou entre avantguarda i tradició, i el naixement i l' evolució d'una obra que ha esdevingut universal.

  • Data: 27/11/2019
  • Hora: 19.30h
  • Organitza: Fundació Gala - Salvador Dalí i els Amics dels Museus Dalí.
  • Lloc: La Cate 
  • Participació de David Pujol, director i guionista i Montse Aguer, directora dels Museus Dalí.

 

 

Reserves a Amics dels Museus Dalí:

  • Dimecres, 27 de novembre
  • 19:30 h