Exposició 'Després de la tempesta, arriba la calma'

25/04/2018 - 22/05/2018 · 10:00

Mostra de fotografies del Concurs Fotogràfic Ferran Pou de Meteorologia que es podrà veure fins el 22 de maig a la Casa Empordà.

Exposició sobre els canvis de temps, els contrastos meteorològics, els colors variats, la calma i el brogit, el fred i la calor, la nit i el dia, la pluja i la neu, etc. Són contraposicions il·lustrades a través de la meteorologia i la seva variabilitat inherent a l'àrea mediterrània.

Reconeix i posa en valor la figura de l'observador meteorològic a través de la persona de Ferran Pou, emblemàtic a l'Empordà, i mostra imatges de la tramuntana, tan "nostrada", i il·lustra indicis de canvis de temps observant els núvols.

L'exposició recull diferents fenòmens atmosfèrics i manifestacions extremes d'una meteorologia molt capriciosa a casa nostra, tot a través de la fotografia. Tots i totes som observadors del temps, del cel, de la natura, de l'entorn. La càmera fotogràfica permet captar moments efímers, i també paisatges més duradors.

Una oportunitat per contemplar, badar, aprendre i gaudir de l’espectacularitat de fenòmens meteorològics freqüents i de no tan habituals.

Gran part del contingut fotogràfic d'aquesta exposició prové de les fotografies presentades a les quatre edicions que s'han celebrat fins ara del Concurs Fotogràfic Ferran Pou de Meteorologia, organitzat per l'Àrea del Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Figueres.

Es poden visualitzar totes les fotografies premiades de les quatre edicions del Concurs Fotogràfic.

Exposició dins de la programació de les III Jornades de Meteorologia, Aigua i Canvi Climàtic. 

Dies: Del 25 d'abril al 22 de maig

Hores: De dimarts a dissabte de 9:30 a 14 hores i de 16 a 18 hores. Dilluns i diumenges de 10 a 14 hores.

Lloc: Casa Empordà

  • 25 d'abril fins 22 de maig
  • 10:00 h