Exposició 'Fort. El temps no importa'

26/01/2018 - 06/05/2018 · 19:00

Fotografies del figuerenc Joaquim Fort de Ribot en una exposició que es podrà visitar del 26 de gener al 6 de maig a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran.

Personatge discret que va preferir sempre el segon terme, Joaquim Fort de Ribot (Figueres, 1924 – 2005) és conegut per les fotografies que va fer entre els anys cinquanta i setanta en companyia del seu amic, el farmacèutic i historiador Alexandre Deulofeu, i que il·lustren els seus llibres sobre l’origen de l’art romànic.

Tanmateix, rere aquest vessant documentalista hi ha una obra fotogràfica de gran nivell, inèdita fins avui, que abasta quasi tots els gèneres, des del retrat (amb imatges que evoquen les millors llums del barroc) fins als bodegons (en composicions improvisades), el paisatge empordanès (amb els grans celatges apresos al costat del pintor Ramon Reig) i l’etnografia (el darrer Empordà abans del turisme de masses).

L’exposició "Fort. El temps no importa" vol posar al descobert aquesta producció fotogràfica de factura eclèctica, la seva qualitat formal, les composicions arriscades i els ulls vius d’un personatge “enderiat per veure coses”, en paraules de Deulofeu. Capturant el temps amb la seva càmera, Joaquim Fort va saber viure i gaudir el moment per afegir cos i representació a l’imaginari visual empordanès.

Dies: Del 26 de gener al 6 de maig.

Hores:

De dijous a dissabte de 10 a 13:30 hores i de 15 a 17:30 hores.

Diumenges i festius de 10 a 15 hores.

Lloc: Canònica de Santa Maria de Vilabertran

  • 26 de gener fins 6 de maig
  • 19:00 h