Exposició 'La Mort, Digna i Il·lustrada' de l'Associació Dret a Morir Dignament

12/01/2018 - 18/02/2018 · 10:00

Es pot visitar a la Casa Empordà del 12 de gener al 18 de febrer. L'exposició compta amb les obres d'una trentena d'artistes per donar veu i desmitificar el tabú de la mort. Hi haurà visites guiades, un racó de conversa, la projecció de 'La fiesta de despedida' i molt més.

L’Associació Dret a Morir Dignament – Catalunya (DMD-Cat), juntament amb el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Figueres, presenten per primera vegada a Figueres l’exposició “La Mort, Digna i Il·lustrada” que més endavant farà una gira per tot el territori.

Amb aquest recull d'il·lustracions la DMD vol col·laborar a donar veu i desmitificar el tabú de la MORT. Aquest mot, sovint tan silenciat en la nostra cultura, és igual d'important que la paraula VIDA.

L’art, com a forma d’expressar sentiments, pot contribuir a canviar la imatge estereotipada com es representa el tema de la mort. Cada artista ha col·laborat de manera altruista en aquest projecte, amb la seva visió totalment lliure de la mort digna tot i respectant el mateix suport i format.

L’exposició és part d’un projecte més ampli que compta amb un racó de conversa a la mateixa exposició on es vol obrir una porta a conversar sobre la mort perquè en la nostra societat encara és un tema tabú, la projecció de la pel·lícula 'La fiesta de despedida' de Sharon Maymon i Tal Granit (2014) dins del projecte Cineclub Diòptria, visites guiades i permanències amb una persona voluntària de DMD,una xerrada, projecció de curts i debat sobre la mort a càrrec de la Presidenta de l'Associació DMD Isabel Alonso i, a més, un recurs educatiu pel segon cicle d’Educació Secundària i Batxillerat que consta de diferents activitats didàctiques (tota la informació als enllaços).

Durant les permanències hi haurà projecció dels següents curts: Tapas, El peor final es el que nunca termina, Libres hasta el final, Alumbramiento, El tabú de la muerte, El adiós de Daniel Mateo, José Luis Sagüés, La dama y la muerte, Las invasiones bárbaras, Suïcidi assistit de Michele Causse i Las alas de la vida.

Dies: Del 12 de gener al 18 de febrer.

Hores: De dimarts a dissabte de 9:30 a 14 hores i de 16 a 18 hores. Dilluns i diumenges de 10 a 14 hores.

Lloc: Casa Empordà

L’exposició es complementa amb diferents activitats:

- Projecció de la pel·lícula 'La fiesta de despedida' de Sharon Maymon i Tal Granit: Dimecres 17 de gener a les 21 hores a la Sala La Cate.

- Visites guiades:

Dissabte 20 de gener d'11 a 12 hores.

Dissabte 3 de febrer d'11 a 12 hores.

- Permanències:

Divendres 19 de gener d'11 a 12 hores.

Divendres 26 de gener de 17 a 18 hores.

Dimarts 30 de gener de 17 a 18 hores.

Dimecres 31 de gener d'11 a 12 hores.

- Xerrada, projecció de curts i debat a càrrec d'Isabel Alonso, Presidenta de DMD: Dijous 8 de febrer a les 19:30 hores al Cercle Sport Figuerenc.

Contacte per visites guiades i permanències: dmd.figueres@gmail.com

Contacte per dubtes sobre el material per a l'alumnat: dmdcat.educacio@gmail.com