Museu de l'Empordà: Art i exili. Artistes de l'exili català del 1939

24/01/2020 · 19:00

ART I EXILI. ARTISTES DE L'EXILI CATALÀ DEL 1939

El gran èxode del 1939, motivat pel triomf franquista en la Guerra Civil, tingué un gran impacte a Catalunya. Inicià un exili que durà fins al final de la dictadura del general Franco, el 1977. Afectà milers de persones, entre les quals, el mateix govern de la Generalitat i la flor i nata de la intel·lectualitat catalana. Els artistes no en van ser una excepció.

L’exposició vol contribuir a la recuperació d’alguns dels noms més destacats i, sobretot, vol fer prendre consciència de la importància dels creadors exiliats en la conformació de l’art del segle XX. Hem partit de dos fons molt notables: la donació d'Abelard Fàbrega i Joana Just, del Museu de l’Empordà de Figueres, i la de Josep Narro, del Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera (MUME).

La importància del material escollit ha fet que la mosta tingués una doble seu, repartida entre els dos centres museístics esmentats. Així mateix, s’han programat un seguit d’activitats paral·leles que complementen i amplien la temàtica tractada.    

ARTISTES DE L’EXPOSICIÓ

MUSEU DE L’EMPORDÀ
Josep Bartolí
Roser Bru
Carme Cortès
Francesc Domingo
Francesc Moreno Capdevila
Josep Narro

MUSEU MEMORIAL DE L’EXILI

Avel·lí Artís Gener «Tísner»
Pompeu Audivert
Pere Calders
Francesc Camps Ribera
Enric Climent
Marcel·lí Porta
Antonio «Toni» Sbert Callao

MUSEU DE L’EMPORDÀ

Inauguració divendres 24 de gener, a les 19 h

  • Divendres, 24 de gener
  • 19:00 h