Presentació del llibre 'Aeròdroms Republicans de Girona 1936-1939', de David Gesalí (coord.)

25/01/2018 · 19:00

Amb la participació de David García Algilaga, Roberto Pla, Marta Felip, Sònia Martínez i Carles Gorbs.

Aquest llibre recull les activitats i la història dels onze aeròdroms que van construir-se en les comarques gironines durant el període de la Guerra Civil espanyola.

Mitjançant imatges d'època i testimonis orals, els autors reconstrueixen els fets i la morfologia d'aquelles instal·lacions, aportant també un recull de les restes que encara sobreviuen, amb una voluntat de difusió patrimonial.

El llibre es complementa amb nombroses fotografies, plànols, mapes, dibuixos... que els fan més didàctic, àgill, rigorós i il·lustratiu.

A primer cop d'ull aquesta és una obra coral, però a l'hora singular. Per aquests dos fets és també el primer recull històric i patrimonial d'uns antics escenaris o espais de conflicte, anomenats camps d'aviació, que corresponen al període de la Guerra Civil espanyola. En concret és el primer estudi col·lectiu dels aeròdroms emplaçats a les comarques gironines.

Els qui han aconseguit aquesta fita són els col·legues del GRAC, el Grup de Recerca dels Aeròdroms Gironins, un col·lectiu d'historiadors i entusiastes tenaços, dedicats a empaitar i documentar les petjades i les evidències que podem trobar d'aquella història llunyana i allunyada de la majoria de la nostra ciutadania.

Dia: Dijous 25 de gener

Hora: 19 hores

Lloc: Biblioteca Fages de Climent

  • Dijous, 25 de gener
  • 19:00 h