Com arribar

Figueres està situada a l’extrem nord-oriental de Catalunya. Amb 44.000 habitants és la ciutat més important de les properes a la frontera amb França i articula un important nus de comunicacions que la converteixen en la porta d’entrada i punt de parada obligada dels viatgers i turistes que entren i surten de l’Estat espanyol.

Situada en el centre d’una extensa planura fluvial, Figueres és la capital de l’Alt Empordà i actua com a centre econòmic-comercial, social i cultural de la comarca. La vocació turística de la comarca configura a Figueres com el centre neuràlgic de la Costa Brava, una de les zones turístiques més importants de Catalunya.

La posició geogràfica-estratègica de Figueres ha convertit la ciutat en un important nus de comunicacions que la fan una ciutat molt accessible.

El visitant pot arribar-hi directament per carretera o bé per ferrocarril. Per carretera hom pot accedir-hi a través de l’autopista A-7 (sortida núm. 4, Figueres sud, si es ve de Barcelona i sortida núm. 3 si es ve de França), de la carretera nacional II i de la N-260 procedent de Portbou. Pel que fa al ferrocarril, a dia d’avui l’estació està ubicada al centre de la ciutat i hi tenen parada tots els trens de la línia internacional Barcelona-Portbou/Cervera, les unitats que fan de pont directe amb Barcelona, i els trens amb destí a Madrid i altres punts de l’Estat. El TGV (Tren de Gran Velocitat) uneix de manera ràpida i còmode Figueres amb les principals ciutats europees. El centre urbà aplega els principals atractius i es troba a menys de dos quilòmetres de l'estació de TGV, amb la qual cosa es comunica gràcies a un servei permament de taxis i autobusos. Al costat de l’estació de tren hi ha ubicada l’estació d’autobusos que és un punt de parada de línies internacionals així com de sortida i arribada dels autobusos de les línies catalanes i comarcals.

  • Twitter
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
Oficina de turisme de Figueres

Plaça de l'Escorxador, 2 - Tel. 972 503 155 - Fax 972 673 166 - turisme@figueres.org