Del 8 al 11 de setembre de 2016

32a. Mostra del Vi de l'Empordà

Rambla

Vine a descobrir i a gaudir dels vins de l'Empordà.   Estands, tastets de vi, gastronomia i d'altres activitats.

El pas dels segles i el treball de les persones han fet de l´Empordà, punt de referència vitivinícola històrica. Ubicada gairebé capriciosament en el traç de la geografia mediterrània, la peça de terra que configura l´Empordà roman abraçada simultàniament pel mar i la muntanya. 

El vi empordanès brollà per primer cop d´aquesta terra amb la introducció a la zona del cultiu de la vinya, de la mà dels grecs i consolidat posteriorment pels romans. Es donava inici a una trajectòria que ha esdevingut complexa i rica, generadora de cultura. Les comunitats monacals establertes a la zona fóren les impulsores vitivinícoles durant l´Edat Mitjana. Sant Pere de Rodes, Santa Maria de Vilabertran, Sant Miquel de Cruïlles, Sant Quirze de Colera, Sant Pau de Fontclara o Sant Climent de Peralta en són exemples destacats. 

Avui surten dels cellers de la DO Empordà vins exclusius, identitaris, innovadors, amb capacitat per a assegurar-se un lloc on hi disposen d´hegemonia, arreu del món, vins de qualitat innegable. Uns vins que formen part de l'altíssim nivell que ha assolit la gastronomia empordanesa, gironina i catalana, amb ressó internacional.

Alguns vins de la DO Empordà han estat reconeguts amb les distincions internacionals més exclusives.  


 

Informació/ Información/Information

 www.mostradelviemporda.cat

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
Oficina de turisme de Figueres

Plaça de l'Escorxador, 2 - Tel. 972 503 155 - Fax 972 673 166 - turisme@figueres.org