Festival Acústica

Esdeveniments

L'Acústica, Premi ARC al millor festival de Catalunya 2012, ha esdevingut un festival de referència dins el panorama musical català tant per a professionals del sector, artistes i públic. Pels 10 anys del Festival es va crear l'espectacle 'Salvador Dalí Canta' on els artistes Estrella Morente, Martirio, Ana Torroja, Amaral, Dolo Beltrán, Gerard Quintana, Pau Riba, Love of Lesbian, Kiko Veneno, Albert Pla, Enric Casasses i Sol Picó musicaven poemes de Dalí amb la base musical de Pascal Comelade, el director d'orquestra. Alice Cooper i Amanda Lear van ser els padrins d'aquest acte.

El Festival Acústica de Figueres va començar el 2001 com un festival emergent però de petits formats atraient 3000 espectadors.Per la divuitena edició, s’esperen uns 108.000 espectadors, un augment espectacular que no hauria estat possible sense el suport dels mitjans de comunicació, de les administracions i sobretot del públic. Durant aquests 18 anys de vida, l'Acústica s'ha caracteritzat per crear produccions pròpies amb un caràcter original i singular. Algunes d'elles s'han pogut veure al festival, i d'altres en col·laboració amb d'altres entitats han girat arreu dels Països Catalans. Alguns exemples són 'Boig per tu: Tribut a Sau' i 'Terra i Cultura' amb Joanjo Bosk, Ivette Nadal i Meritxell Gené (2009) o 'El nou pop català' (2007), entre altres.

 Una de les novetats d’aquest any és el Walk Street que estarà al carrer Caamaño. Un espai addicional que disposarà de parades (food trucks, perruqueria, etc...). També hi haurà, com en altres edicions, l’espai Food Trucks i la fira del Disc.