Primer període de commemoració de l'Any Monturiol

Esdeveniments

Aquest any 2019 fa 200 anys del naixement de Narcís Monturiol, considerat un dels referents històrics de la ciutat de Figueres.  

A més de la conferència inicial i de les activitats ja passades dels últims dies de setembre, des del Cercle sport figuerenc s'ha organitzat una exposició, "Aquí va néixer Narcís Monturiol". Aquesta exposició es podrà veure a l'Auditori Narcís Monturiol entre els dies 3 d'octubre i 10 de maig. 

Del 10 d'octubre al 6 de gener, el Museu del Joguet ha programat una exposició anomenada "L'Ictineu. El gran invent de Narcís Monturiol", que inclourà una reproducció del submarí a escala 1:10. 

Dintre de les activitats també s'hi inclouen les IX Jornades l'Empordà com actiu econòmic 2019 (19 i 20 d'octubre), organitzades per l'Institut d'Estudis Empordanesos. 

El 20 i 27 d'octubre Figueres i Cadaqués acolliran, respectivament, dues rutes a peu per la ciutat per conèixer les principals localitzacions en la vida de Narcís Monturiol. 

Finalment, el primer període de commemoració de l'Any Monturiol finalitzaran el dia 14 de desembre amb una cursa solidària de 12km organitzada per l'INS Narcís Monturiol.