L’essència de la gastronomia empordanesa és l’excel·lent qualitat i la potent personalitat dels seus productes locals, en gran part resultat del binomi “mar i muntanya”, únic i intrínsec en el territori.
Aquest enclavament estratègic, juntament amb la proximitat amb França i la revolució gastronòmica de la nouvelle cuisine française, van propiciar el naixement de l’avantguarda gastronòmica de Catalunya en terres empordaneses, amb establiments com l’Hotel Duran i El Motel Hotel Empordà, el Bulli o el restaurant Mas Pau.
Un dels productes estrella d’aquesta terra són, indubtablement, els vins de la DO Empordà, el Consell Regulador de la qual té seu a Figueres, la capital de l’Empordà.
Descobriu i tasteu, doncs, aquest llegat gastronòmic figuerenc i empordanès (i els nous talents que el perpetuen) maridat amb els vins de la nostra terra en aquestes tres rutes enogastronòmiques.
DATES I HORES:
Abril: Dissabte 29 a les 18:30h (DO Empordà)
Maig: Dimecres 3 a les 18:30h (Torre Galatea), dissabte 20 a les 10:30h (DO Empordà)
Juny: Dilluns 5 a les 10:30h (Torre Galatea), dissabte 24 a les 18:30h (DO Empordà)
TARIFES:
Tarifa completa: 25€
Tarifes reduïdes:
- Estudiants majors d’edat, Carnet Jove, jubilats i persones que presentin el carnet de discapacitat: 20€
- Nens entre 11 i 17 anys: 15€
- Nens menors de 11 anys: 10€
LLOC DE TROBADA PEL MAPA:
Plaça del Sol, s/n (itineraria DO Empordà)
Torre Galatea (itinerari Torre Galatea)
RESERVES:
Contacte Laura Masramon per reserves: sommelier@lauramasramon.com
https://www.lauramasramon.com/sommelier/ruta-enogastronomica-de-figueres/
Places limitades