Ànec rostit amb peres

Gastronomia

Ingredients:
 
  • 1 - Ànec trossejat
  • 4 - Peres
  • 2 - Cebes tallades a daus
  • 2 - Porros tallats a rodanxes petites
  • 2 - Pastanagues tallats a rodanxes petites
  • 2 - Tomàquets pelats i tallats a daus
  • Manat d'herbes (canyella, llorer, farigola, romaní i sajolida)
  • 1 copa - Conyac
  • Farina
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
  • Per fer la picada:
  • 2 - Alls
  • 1 grapat - Ametlles  
  • 2 - Galetes o carquinyolis 
Preparació:

Enrossiu l’ànec salpebrat i traieu-ne el greix sobrant. Afegiu-hi les cebes, les pastanagues, els porros i, quan estigui força daurat, el tomàquet. Un cop tot sofregit, flamegeu-ho amb el conyac i deixeu-ho reduir. Després afegiu-hi l’aigua i el manat d’herbes aromàtiques. Peleu, partiu, enfarineu i fregiu volta i volta les peres. Afegiu-les a la cassola quan l’ànec s’hagi entendrit i deixeu coure el conjunt una estona. Quan faltin 10 minuts per acabar la cocció rectifiqueu-ho de sal i afegiu-hi la picada.

Categoria: Carns.
Font: Gastroteca.cat