Arròs negre de l'Empordà
Gastronomia
- 400 g - Arròs
- 100 g - Costella de porc tallada petita
- 4 - Salsitxes tallades petites
- 100 g - Pollastre tallat petit
- 4 - Gambes
- 150 g - Calamars
- 4 - Escamarlans
- 100 g - Musclos
- 1 - Ceba
- 3 - Tomàquets madurs
- 2 grans - All
- Sal
- Aigua
En una cassola amb oli, sofregiu la costella, el pollastre i les salsitxes, tot salat, i reserveu-ho.
A la mateixa cassola hi sofregiu els calamars, les gambes i els escamarlans, i ho reserveu.
En el mateix oli feu un sofregit molt concentrat i fosc amb la ceba, els alls i els tomàquets.
Afegiu-hi la carn i els calamars, barregeu-ho tot i afegiu-hi l’arròs.
Remeneu-ho, afegiu-hi l’aigua i la tinta del calamar al gust, i deixeu-ho coure uns 18 minuts.
Una estona abans d’acabar afegiu-hi les gambes, els escamarlans i els musclos.
Variacions:
Es pot fer el mateix arròs sense els mariscs, afegint-hi carxofes perquè quedi més negre.
Font: Gastroteca.cat