Arròs negre de l'Empordà

Gastronomia

Ingredients:
 
  • 400 g - Arròs
  • 100 g - Costella de porc tallada petita
  • 4 - Salsitxes tallades petites
  • 100 g - Pollastre tallat petit
  • 4 - Gambes
  • 150 g - Calamars
  • 4 - Escamarlans
  • 100 g - Musclos
  • 1 - Ceba
  • 3 - Tomàquets madurs
  • 2 grans - All
  • Sal
  • Aigua
 
Preparació:

En una cassola amb oli, sofregiu la costella, el pollastre i les salsitxes, tot salat, i reserveu-ho.
A la mateixa cassola hi sofregiu els calamars, les gambes i els escamarlans, i ho reserveu.
En el mateix oli feu un sofregit molt concentrat i fosc amb la ceba, els alls i els tomàquets. 
Afegiu-hi la carn i els calamars, barregeu-ho tot i afegiu-hi l’arròs.
Remeneu-ho, afegiu-hi l’aigua i la tinta del calamar al gust, i deixeu-ho coure uns 18 minuts.
Una estona abans d’acabar afegiu-hi les gambes, els escamarlans i els musclos.

Variacions: 

Es pot fer el mateix arròs sense els mariscs, afegint-hi carxofes perquè quedi més negre. 

Font: Gastroteca.cat