Brunyols de l'Empordà

Gastronomia

Ingredients:
 
  • 1 kg - Farina
  • 7 - Ous
  • 25 g - Llevat premsat
  • 300 g - Sucre
  • 30 g - Matafaluga
  • 30 g - Celiandre
  • 10 g i un pols - Sal
  • 3 peles - Llimona ratllada
  • 10 cl - Anís
  • 5 cl - Llet
  • Oli
Preparació:

Desfeu el llevat en la llet tèbia.Poseu la farina en un marbre formant un volcà i aneu-hi incorporant tots els ingredients menys l’oli i 50g de sucre.Treballeu-ho una bona estona fins que la massa sigui elàstica i fina, de manera que en estirar-la no es trenqui. Feu una bola amb la massa, poseu-la en un recipient, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar en un lloc temperat durant unes 2 hores, fins que dobli de volum. Aneu agafant trossos de pasta i, amb els dits untats d’oli, doneu-hi forma rodona, feu-hi un forat al mig i aneu-los fregint en oli força calent. Quan siguin rossos d’un costat doneu-hi la volta. Escorreu els brunyols i empolvoreu-los amb sucre.


Variacions:
Un cop fets, es poden ruixar els brunyols amb anís o moscatell.
Es pot infusionar la matafaluga i el celiandre.

Altres noms: 
Bunyols de l’Empordà.
Bunyols de Quaresma.

 
Categoria: Postres i dolços.
Font: Gastroteca.cat