Enogastronomia

Fires gastronòmiques

A Figueres i a la nostra comarca (l'Alt Empordà) hi ha diferents fires y rutes enogastronòmiques al llarg de l'any.

A Figueres, concretament, s'hi celebra anualment:

 

La Fira del Brunyol:

Cada any per Sant Josep (pels volts del 19 de març) se celebra aquesta fira per llepar-se els dits amb els brunyols de l'Empordà. Hi trobaràs parades per degustar-los i comprar-ne, però també altres productes d’alimentació i artesania. A més, s’organitzen activitats lúdiques infantils, espectacles musicals i d'entreteniment.

 

La Fira de l'Alimentació:

Durant les Festes de la Santa Creu de Figueres té lloc la Fira de l'Alimentació, entre d'altres, el dia 1 de maig. Les parades es situen en places i carrers del centre de la ciutat i s'hi poden trobar diferents productes gastronòmics artesanals com: embotits, pastisseria, formatges, dolços, etc.

 

La Mostra del Vi de l’Empordà:

La Mostra del Vi de l’Empordà se celebra anualment a la Rambla. Es tracta d’un esdeveniment de primer ordre per a la promoció dels vins de la DO Empordà i de la comarca com a destí d’enoturisme. És un punt de trobada entre els cellers i productors agroalimentaris de la zona i el públic, tant nacional com estranger. Més enllà dels estands per a la degustació i venda de vins, s’organitzen nombroses activitats a l’entorn del món del vi, des de tasts i visites fins a conferències.