Mostra del Vi de l'Empordà

Esdeveniments

Vine a descobrir i a gaudir dels vins de l'Empordà. Estands, tastets de vi, gastronomia i d'altres activitats.

El pas dels segles i el treball de les persones han fet de l'Empordà, punt de referència vitivinícola històrica. Ubicada gairebé capriciosament en el traç de la geografia mediterrània, la peça de terra que configura l'Empordà roman abraçada simultàniament pel mar i la muntanya. 

El vi empordanès brollà per primer cop d'aquesta terra amb la introducció a la zona del cultiu de la vinya, de la mà dels grecs i consolidat posteriorment pels romans. Es donava inici a una trajectòria que ha esdevingut complexa i rica, generadora de cultura. Les comunitats monacals establertes a la zona fóren les impulsores vitivinícoles durant l'Edat Mitjana. Sant Pere de Rodes, Santa Maria de Vilabertran, Sant Miquel de Cruïlles, Sant Quirze de Colera, Sant Pau de Fontclara o Sant Climent de Peralta en són exemples destacats. 

Avui surten dels cellers de la DO Empordà vins exclusius, identitaris, innovadors, amb capacitat per a assegurar-se un lloc on hi disposen d'hegemonia, arreu del món, vins de qualitat innegable. Uns vins que formen part de l'altíssim nivell que ha assolit la gastronomia empordanesa, gironina i catalana, amb ressó internacional.

Alguns vins de la DO Empordà han estat reconeguts amb les distincions internacionals més exclusives. Al mes de juny, vine a gaudir dels vins de la Denominació d’Origen Empordà a la Rambla de Figueres. T’hi esperem!

La Rambla de Figueres acull la 38a Mostra del Vi de l’Empordà del 27 al 30 de juny 2024.

Programa: https://www.figueres.cat/actualitat/mostravi2024/programa