5. Modernisme

Itineraris

El modernisme arribà a la ciutat de la mà de l’arquitecte figuerenc Josep Azemar i Pont, autor d’algunes de les més notables edificacions de la ciutat. D’entre aquestes destaquen:

Casa Cusí. (Rambla, 20). Casa modernista construïda l’any 1901 per l’arquitecte Josep Azemar. Es tracta d’un edifici plurifamiliar cantoner que està rematat per una torre al seu eix. L’arquitecte resol d’una manera molt personal i estilitzada els elements d’arrel historicista que caracteritzen l’immoble.

Casa Puig-Soler. (Rambla,27). Casa modernista construïda l’any 1901 per l’arquitecte Josep Azemar. Es tracta d’un edifici plurifamiliar cantoner que està rematat per una torre al seu eix. L’arquitecte resol d’una manera molt personal i estilitzada els elements d’arrel historicista que caracteritzen l’immoble.

Casa Salleras. (Rambla, 22). Edifici d’estil modernista dissenyat l’any 1904 per l’arquitecte Josep Azemar, situat al nord de la Rambla. Cal destacar els acabaments decoratius fets amb trencadís i els elements de la balconada i els interiors.

Casa Mas Roger. (Monturiol, 10/Plaça de la Palmera). A banda del seu valor arquitectònic, l’edifici és conegut perquè va ser el segon domicili de Salvador Dalí. La casa Mas Roger fou construïda l’any 1910 per l’arquitecte Josep Azemar i destaca per les seves tres façanes i per l’equilibrada combinació que presenta de fusta, ferro, rajol i pedra.

Antic Escorxador. (Plaça de l'Escorxador). Construït de nova planta l’any 1902 per l’arquitecte Josep Azemar, està dotat d’una gran senzillesa i funcionalitat.

 

CASES GELI VERGÉS (1922), Antonio Alcaide, arquitecte 

CASA DE PUIG (1898),  Josep, Azemar, arquitecte

CASA JUEZ (1914/1934),Ricard Giralt Casadesús, arquitecte

CASA CASALS (1898), Josep Cordomí Bosch, mestre d'obres

CASA PAGÈS (1906), Josep Martí Roca, mestre d'obres   

CASA MACAU (1907), Josep Azemar, arquitecte    

CASA SUBIAS (1910), Josep Azemar, arquitecte