Cloenda Bicentenari Pep Ventura

03/02/2018 - 04/02/2018 · 19:00

El bicentenari Pep Ventura es tancarà els dies 3 i 4 de febrer amb exposició, espectacle, concerts i ballada.

Dissabte 3 de febrer a partir de les 19h:

Exposició virtual 'Sardanes': Presentació pública de l’exposició virtual titulada “Sardanes” dedicada, també en bona part, a Pep Ventura. Treball realitzat per Joaquim Rabaseda i Anna Costal, en coordinació amb la Confederació Sardanista de Catalunya i l’empresa Bisdixit.

Presentació del llibre 'Això no és una biografia de Pep Ventura': Presentació de la monografia publicada per l’Editorial Gavarres que, amb motiu del bicentenari de Pep Ventura, la Confederació Sardanista de Catalunya va encarregar a Anna Costal Fornells (doctora en musicologia i professora de l’Escola Superior de Música de Catalunya), qui fa una relectura del mite historiogràfic del músic.

Refrigeri

Concert presentació del CD Pep Ventura. Música romàntica a Figueres: Concert amb la Cobla de Cambra de Catalunya per presentar el CD editat pel Departament de Cultura de Generalitat de Catalunya dins la col·lecció Fonoteca de Música Tradicional Catalana amb motiu del bicentenari de Pep Ventura. Ha estat enregistrat per la mateixa Cobla, sota la direcció de Jesús Ventura i l’assessorament d’Anna Costal.

Diumenge 4 de febrer:

12h Ballada de cloenda del bicentenari a la Rambla.

18h Concert Figueres en gala: La cobla Reus Jove presenta un espectacle que a la primera part recrearà un programa radiofònic, amb la participació del locutor Jordi Saura, en record de la figura de Pep Ventura en el seu bicentenari i dels inicis del Foment de la Sardana de Figueres l’any 1927.

A la segona part podrem gaudir de música per a cobla i sardanes de la mà d’il·lustres figuerencs. El programa inclourà alguna estrena.

Dissabte 3 de febrer a les 19 hores a l'Auditori Caputxins.

Diumenge 4 de febrer a les 12 hores a La Rambla i a les 18 hores a l'Auditori Caputxins.