RUTES ENOGASTRONÒMIQUES DE FIGUERES

Visites guiades

Us proposem diverses rutes enogastronòmiques de Figueres per conèixer la història de la cuina catalana moderna, degustar-la i maridar-la amb alguns dels vins empordanesos més autèntics, de la mà de la sommelier Laura Masramon. Tot comença als anys 60, quan els cuiners Lluís Duran Camps (1910-1981) i Josep Mercader Brugués (1926-1979) influenciats per les tècniques de la nouvelle cuisine française, revolucionen el receptari empordanès tradicional de mar i muntanya. Duran converteix el Celler de Ca la Teta en una institució gastronòmica i en el menjador privat de Salvador Dalí. Mercader és considerat el pare de la cuina catalana moderna, i la seva història s’escriu de la mà del reconegut crític gastronòmic Josep Pla. Ambdós pioners d’un avantguardisme culinari que 50 anys més tard eclosiona amb el Bulli Foundation.

ITINERARI CLÀSSICS D'AVANTGUARDA:

L'itinerari comença a El Motel, el restaurant que fundà Josep Mercader, on tastarem el primer vi empordanès acompanyat del plat de temporada que ens ofereixi aquest mític restaurant, de la mà de Jaume Subirós. Anirem caminant fins al centre, passarem per sota la Torre Galatea del Teatre-Museu Dalí per acabar-nos endinsant en el Celler de Ca la Teta dins l’Hotel Duran, regentat pels néts de Lluís Duran Camps, Lluïsa i Ramon Duran. La fonda data de 1827 i va acollir innombrables celebracions de Salvador Dalí plenes de pòsit gastronòmic. Allí tastarem un altre vi de l’Empordà maridat amb un plat de mar i muntanya.

Punt de trobada: El Motel 

Entrades a la venda: 

https://visitfigueres.entradasdemuseos.com/visit/ruta-enogastronomica-de-figueres-els-classics

 

ITINERARI MERCAT:

El Mercat de la fruita i la verdura de Figueres és un dels mercats històrics de la capital de l'antiga Emporion , que tant en llatí com en grec significa precisament mercat. Des que Jaume I va concedir a Figueres el privilegi de vila reial, que fora sinònim de llibertat, que els dijous al matí pagesos de tota la comarca acudeixen a vendre el que cultiven. La ruta s'inicia al restaurant Can Jeroni on la xef Roser Bronsoms, quarta generació de dones al capdavant, ens delectarà amb un arròs de temporada que maridarem amb un vi empordanès d'arrels profundes. La seva cuina fumeja autèntica cuina catalana i es nodreix dels productes frescos del mercat per servir esmorzars de forquilla a la seva exigent clientela. En acabat passejarem pel mercat per acabar degustant alguns dels productes típics empordanesos acompanyats d'un segon vi en el nou espai gastronòmic del mercat.

Punt de trobada: Can Jeroni

Entrades a la venda: 

https://visitfigueres.entradasdemuseos.com/visit/ruta-enogastronomica-de-figueres-itinerario-mercado

 

 

TARIFES:

Tarifa completa: 25€

Tarifes reduïdes:

  •          Estudiants majors d’edat, Carnet Jove, jubilats i persones que presentin el carnet de discapacitat: 20€
  •          Nens entre 11 i 17 anys: 15€
  •          Nens menors de 11 anys: 10€

 

ENTRADES A LA VENDA:

 

Més informació:

Oficina de Turisme de Figueres

972503155

turisme@figueres.org

 

 

 

Horaris

DATES I HORES:

Juliol:  

Dimarts (Itinerari clàssics: R.El Motel & R.Duran):  23 i 30 de juliol a les 18:30 h 

Dijous (Itinerari mercat: R. Can Jeroni):  18, 25 de juliol a les 10:30 h 

Agost: 

Dimarts (Itinerari clàssics: R.El Motel & R.Duran): 6, 13, 20 i 27 a les 18:30 h 

Dijous (Itinerari mercat: R. Can Jeroni): 1, 8, 15 i 22 d'agost  a les 10:30 h