3. Museu del Joguet de Catalunya

Museus

El Museu del Joguet de Catalunya es va inaugurar l’any 1982 a les dependències de l’antic Hotel París a la Rambla de Figueres. El Museu exhibeix més de 4000 peces: zootrops, mecanos, teatrines, animals i cavalls de cartró, cuines, pilotes, baldufes, avions, cotxes, trens, nines, titelles, aparells de màgia, jocs per a invidents, disfresses, retallables, manubris, soldats, robots, màquines de vapor, ossets, tricicles, patinets... Acompanyen moltes d’aquestes peces fotografies antigues de nens amb els seus joguets, la qual cosa ajuda a situar-les cronòlogicament i a veure com s’hi jugava. Alguns joguets havien pertangut a personatges com Anna Maria i Salvador Dalí, Federico García Lorca, Joan Miró, Josep Palau i Fabre, Joan Brossa, Quim Monzó, Frederic Amat... El Museu disposa d’un Centre de Documentació i de Recerca Sobre els jocs i els joguets, de l’auditori Brossa-Frègoli i d’un espai per a activitats a l’aire lliure: El terrat del Museu. La visita de la col•lecció pot tenir diverses lectures: la nostàlgica, a través dels joguets dels nostres avis i àvies, i la de l’observació, amb la qual resseguim els avenços científics i tècnics de cada moment que han incidit en el disseny dels jocs i els joguets, de la mateixa manera que ho han fet i ho continuen fent els esdeveniments històrics i els moviments artístics.

 

 

 

 

 

 

Horaris

De dimarts a divendres: 11h a 18h.

Dissabte: 11h a 19h.

Entrada gratuïta per totes i tots els empadronats a l' Alt Empordà durant el confinament comarcal del 09.04.2021 al 18.04.2021. Obligatori presentar el DNI.

Dies de tancament: dilluns i diumenges. El 25 i 26 de desembre, 1 de gener de 2021 i la segona quinzena de gener i la primera quinzena de febrer del 2021.

Venda d'entrades fins a 20 minuts abans del tancament.